meltrance, wydaje mi się, że było to we wtorek w godzinach popołudniowych koło gimnazjum.. nie pamiętam dokładnie ale Twoją szczerbatkę rozpoznałem bez problemu
Witam!
Mam pytanie, czy jeżeli mam tuning auta, a teraz wymieniłem rozrząd to czy ustawienia "tuningowe" zostają czy może trzeba znowu jechać i coś wyregulować?
Pytam bo wydaje mi się, że teraz auto jakoś gorzej się zbiera. Ale może to tylko moja subiektywna ocena....
Rozrząd robiłem u dobrego mechanika (Kolasiński w Gliwicach) i raczej wszystko jest ustawione ok.
Zastanawia mnie tylko, czy po tym zabiegu potrzebna jest jakaś korekta tuningu czy wszystko jest ok.
Tak jak pisałem osiągi wydają mi się trochę słabsze, ale to rzecz gustu i być może mojego przyzwyczajenia do lepszych osiągów....
W silnikach na pompowtryskach ustawienie rozrzadu w ramach tolerancji dopuszczonej przez producenta moze dawac +- 10KM na serii (sprawdzone) wiec ma istotne znaczenie :twisted:
W silnikach na pompie rotacyjnej przy zwyklych modach raczej nie zaobserwowalem takiego wplywu lekkiego przestawienia walka czy pompy. Nawet jak kat wtrysku jest skopany to auto gorzej odpala ale moc jakos tam trzyma. No chyba ze juz jest po za zakresem tolerancji i ECU nie moze do doregulowac...ale tak zaden szanujacy sie mechanik nie ustawi.
pozdrawiam
Diagnostyka i tuning hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG www.tune-up.pl
Komentarz